Rege-Jean Page, koji je glumio Simona Basseta u prvoj sezoni popularne Netflixove serije “Bridgerton”, proglašen je za najljepšeg muškarca na svijetu.Estetski hirurg po imenu Julian De Silva otkrio je rezultate prema “zlatnom omjeru” – Page je bio evidentni pobjednik, a njegovo lice je imalo 93,65 posto preciznosti u odnosu na zlatni omjer. Na drugom mjestu je Chris Hemsworth sa 93,53 posto, dok je Michael B. Jordan treći sa 93,46 posto.

De Silva je za glumca rekao: “Rege je pobedio zbog svog klasično lijepog lica i prelijepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju također je bio visok.”Nastavio je: “Njegove savršeno oblikovane usne su također imale visoke ocjene i jedina ocjena koja je bila nešto niža bila je širina i dužina nosa.”

Rezultat je zasnovan na kompjuterizovanom mapiranju mjerenja fizičkog savršenstva zasnovanog na zlatnom omjeru, a njime se određuje fizička savršenost neke osobe. Što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba savršenija.De Silva je rekao: “Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da riješimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna pri planiranju operacija pacijenata.”Prema De Silvinim proračunima, Harry Styles je na četvrtom mestu sa 92,3 posto, engleski fudbaler Jude Bellingham na petom sa 92,22 posto, a Robert Pattinson na šestom sa 92,15 posto. Podsjetimo ovog ljeta, Pattinson je istom formulom proglašen za najljepšeg muškarca svijeta.

Izvor Klix.ba