Netflix je zvanično potvrdio da se će se snimati film “Peaky Blinders” u kojem se Cillian Murphy vraća kao Tommy Shelby.Kako prenosi Deadline, Netflix je dao zeleno svjetlo za dugometražni film u kojem će glumiti oskarovac Cillian Murphy u povratku kultnoj ulozi vođe klana iz Birminghama.Tom Harper režira film čiji naslov još nije poznat, a serija mu nije strana uzevši u obzir da je radio na polovici prve sezone.

Produkcija bi trebala početi kasnije ove godine po scenariju tvorca “Peaky Blindersa” Stevena Knighta. Producenti su Caryn Mandabach, Knight, Murphy i Guy Heeley. Izvršni producenti su Harper, David Kosse, Jamie Glazebrook, Andrew Warren i David Mason. Film će biti snimljen u saradnji sa BBC Filmom.Knight je u martu rekao da je film u planu, a zvanična potvrda je tek stigla. Detalji radnje i preostali glumci se drže u tajnosti, iako je Knight ranije rekao za Deadline da će filmska priča biti smještena tokom Drugog svjetskog rata.

“Čini se da Tommy Shelby nije završio sa mnom… Veoma je zahvalno ponovo sarađivati ​​sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji ‘Peaky Blinders’. Ovo je za fanove”, kazao je Murphy po objavi vijesti o nastavku.Serija se počela emitirati 2013. godine na kanalu BBC 2, da bi nakon četiri sezone bila prebačena na BBC 1. Radnja je smještena u vrijeme nakon Prvog svjetskog rata te prati zloglasnu bandu, koja u nemilosrdnim vremenima tuberkuloze, bijede i prostitucije ordinira po Engleskoj s ušivenim žiletima u obode kapa, koji su im služili za osljepljivanje protivnika, pa otud i naziv popularne serije.
Izvor Radio Sarajevo