Brend Crocs koji je poznat po svojim klompama s rupicama nedavno je na tržištu predstavio svoju verziju kaubojskih čizama.Naime, popularni brend obuće u četvrtak je predstavio novi dizajn, čija cijena iznosi 120 američkih dolara (oko 220 KM).Kako pišu strani mediji, ove nove čizme čine da njihove standardne klompe izgledaju kao svečane cipele. Donji dio čizme je urađen s prepoznatljivim rupicama, ali s uzrokom takozvane krokodilske kože. Gornji dio dio predstavlja dizajn kaubojske čizme.

Čizme su odmah privukle veliku pažnju, što je vjerovatno i bio cilj ovog brenda, budući da imaju fokus na bizarnim izdanjima kao one s petom koje su nastale u saradnji s Balenciagom, pisalo se i o izdanju Crocsica s mirisom piletine, a nedavno su u prodaju izbačene i Crocsice inspirisane s likom Shreka.Ideja za Crocsove kaubojske čizme došla je od objave koje su napravili fanovi na društvenim mrežama. Timovi za dizajn i razvoj proizvoda marke sastali su se u januaru ove godine kako bi razgovarali o idejama koje su vidjeli na internetu i nadali su se da će odabrati jednu koju će objaviti tokom mjeseca oktobra kojeg je brend proglasio “Croctoberom”.

Iz marketinškog tima popularnog brenda tvrde da su bili svjesni da će se čak i njihovi najjednostavniji proizvodi morati “nadograditi” novim izdanjima. Oni na ovaj način žele dizajnirati stvari koje niko ne misli da će se nositi i time pomaknuti granice.Ove kaubojske čizme bit će dostupne u prodaju od 23. oktobra, a marketinški tim nije želio otkriti koliko će ih proizvesti, budući da im potražnja novih modela uvijek bude veća nego što su očekivali.

Izvor Klix.ba