Dvostruki oscarovac Denzel Washington ponovo će udružiti snage s Antoineom Fuquom, s kojim je radio na filmovima Dan obuke (Training Day) i Pravednik (The Equalizer).Ovaj put čuveni duo će raditi na neimenovanom Netflixovom historijskom epskom filmu, u kojem će Washington glumiti kartaškog vojskovođu Hannibala, donosi Variety.

Scenarij za ovaj ambiciozni projekt napisao je John Logan, koji iza sebe ima tri nominacije za Oscara zbog svog rada na filmovima Avijatičar (The Aviator), Gladijator (Gladiator) i Hugo.Film će se baviti životom kartaškog vojskovođe Hannibala, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih vojnih stratega svih vremena. Glavni fokus filma bit će njegove značajne bitke tokom Drugog punskog rata protiv Rimske Republike, kada je Hanibal krenuo u pohod na Italiju na leđima ratnih slonova.

Pod Hanibalovim vodstvom Kartaga je postigla nekoliko pobjeda protiv Rima i kontrolirala veći dio južne Italije 15 godina, sve dok Hanibal konačno nije poražen u Bitci kraj Zame, 202. g. pr. Kr.Osim što glumi u filmu, Washington također radi kao producent uz Erika OlsenaAdama Goldworma i Fuquu.Fuqua i Washington nedavno su radili na trećem nastavku Pravednika, koji je izašao ove godine, a poznati glumac trenutno radi na Gladijatoru 2, koji režira Ridley Scott.

Izvor Radio Sarajevo