Sručnjakinja za putovanja otkrila je “jednu stvar” koju nikada ne biste trebali raditi na krstarenju jer vas može koštati mnogo novca.Iako je ranije ukrcavanje na krstarenje bilo povezano samo sa starijim putnicima, danas nema sumnje da svako putuje.Jedan par je odlučio “prodati sve” kako bi živio na brodu, dok drugi štede novac radeći slično.Jenni Fielding, poznata i kao Cruise Mama, osoba je koja je vrlo dobro upoznata sa životom na moru. U protekloj deceniji provela je više od 30 krstarenja, od solo putovanja do porodičnih odmora s djecom.

Jenni sada dijeli savjete i trikove s drugima putem interneta, uključujući stvari koje bi trebali izbjegavati na svojim putovanjima.Kada ova influencerka krene na krstarenje, postoji jedna stvar koju radi kako bi izbjegla nepotrebne troškove.U intervjuu za Tylu, Jenni upozorava da nikada ne smijete zaboraviti staviti telefon na avionski način rada čim krenete.Ako to ne uradite morat ćete dati stotine dolara.Objasnila je: “Jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je da uvijek stavite telefon na avionski način rada čim brod krene.

“Postoji šansa da se može povezati s pomorskom mrežom i ako koristi podatke da preuzme vaše e-mailove, na primjer, tada biste mogli dobiti ogroman račun. Ljudima su naplaćivane stotine dolara.”Wi-Fi je dostupan na brodu za krstarenje, ali često dolazi uz prilično visoke dodatne troškove, prema Jenni.Umjesto toga, stručnjakinja za putovanja savjetuje putnike na brodu za krstarenje da čekaju dok ne stignu do luke kako bi se povezali na društvene mreže.

Wi-Fi na brodovima za krstarenje je skup, pa obično koristim svoje 5G podatke dok sam na kopnu i isključim se dok sam na moru,” dodala je Jenni.U drugom intervjuu, objasnila je kako uspijeva doći do povoljnih putničkih aranžmana.”Oba ova aranžmana pronašla sam na web stranicama krstarenja jednostavno sortirajući sva krstarenja od najniže do najviše cijene. Cijene obično značajno padnu oko dva tjedna prije polaska, ako brodovi nisu popunjeni”, rekla je Jenni, javlja Unilad.

Izvor Radio Sarajevo