Duet Marije Šerifović i Matije Cveka jedna je od najslušanijih pjesama na Youtube trendingu širom Evrope.Nakon 10 godina, Marija Šerifović je u petak objavila novi album pod nazivom “Dolazi ljubav”, a na njemu se među osam pjesama našao i jedan duet s mladim hrvatskim pjevačem Matijom Cvekom.Pjesma “Pola Sunca” ubrzo je postala jedna od najslušanijih pjesama s Marijinog novog albuma, gdje je u Hrvatskoj u roku od dva dana završila na prvom mjestu YouTube trendinga.

Matija Cvek tom prilikom je danas podijelio kako se pjesma “Pola Sunca” pozicionirala i u drugim državama. Tako je prema njegovoj objavi pjesma druga najslušanija pjesma u Austriji, dok u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji zauzela četvrto mjesto.Iako je u njegovoj objavi pisalo da je ovo četvrta najslušanija pjesma u Bosni i Hercegovini, u međuvremenu se situacija promijenila i “Pola Sunca” je trenutno na trećem mjestu najslušanijih pjesama u BiH. Treće mjesto zauzela je i u Crnoj Gori.

Pjesma se također sluša i u Sloveniji, gdje je zauzela peto mjesto, a privukla je pažnju i u Njemačkoj (16. mjesto), Švedskoj (18. mjesto) i Švicarskoj (22. mjesto).”Nikad nikog s’ pola srca. Zapamtite to. Matija, priznaj da se nisi ovome nad'o. Ja sam znala i vjerovala. Možda me najviše od svega raduje činjenica da nade za pravu, najljepšu pop muziku ima”, poručila je Marija putem svog Instagram profila.Tom prilikom se zahvalila Banetu Opačiću, koji je radio muziku i tekst za ovu pjesmu.

Izvor Klix.ba