Dino Merlin radi bez pauze, pa je tako objavio i još jedan novi termin – za 1. mart bh. megazvijezda zakazala je koncert u Stožicama u Ljubljani.Iza njega je dvanaest rasprodatih arena u mjesec. „Merlinomanija“ je deset punih dana vladala Zagrebom i Hrvatskom. Četiri magične noći, četiri rasprodata koncerta, četiri rekorda popunjenosti zagrebačke Arene svih vremena. Tako se ukratko može opisati sredina decembra kojom je suvereno zavladao najveći muzički čarobnjak ovih prostora.

U novembru je održao četiri spektakla za pamćenje u krcatoj Štark areni u Beogradu.Ovih dana u jeku su pripreme za posljednje dvije arene u 2023. godini, i to 27. i 28. decembra u Skoplju. U Sjevernoj Makedoniji se odavno traži karta više, a Merlin ponovo obećava spektakl na svjetskom nivou.Za doček Nove godine s publikom će se družiti u Dubrovniku, a repriza će biti u Kotoru.U narednoj 2024. godini megauspješna turneja “Mi” nastavlja svoje putovanje širom Evrope i svijeta, a uskoro će biti objavljeni i novi termini za ostale gradove.

Uživa u skijanju

Ono u čemu Dino Merlin najviše uživa tokom zimskih mjeseci i za šta koristi svaki slobodan trenutak jeste skijanje.Često se može vidjeti na skijanju na Bjelašnici, a rado odlazi u evropske zimske centre.

Izvor Avaz