Mnogi gledaoci filmova odustaju od bioskopa i radije biraju udobnost svojih domova sa platformama za striming, a evo koji su među najboljim filmovima za gledanje na Netfliksu u 2023. godini.U grupi Netfliks Bangers na Fejsbuku, članovi su procijenili neke od najboljih filmova godine i izabrali 10 onih koje su najviše uživali da gledaju, prenosi Index.

Ekstrakcija 2

Nastavak hita Krisa Hemsvorta iz 2020. “Ekstrakcija 2” uspio je da osvoji fanove.Sinopsis filma glasi: “Vraćajući se sa ivice smrti, komandos Tajler Rejk kreće u opasnu misiju da spasi zatočenu porodicu nemilosrdnog gangstera.”

Pain Hustlers

Pain Hustlers vide Lizu Drejk (Emili Blant) kako ulazi u opasno kriminalno podzemlje u uzbudljivom kriminalističkom trileru.Sinopsis filma glasi:“Nakon što je izgubila posao, žena, koja se bori da odgaja ćerku, iz očaja uzima posao. Počinje da radi u propalom farmaceutskom startapu, ali ono što ne očekuje jeste opasnost od šeme reketiranja u koju ona iznenada ulazi.”

Najdublji dah

U ovom dokumentarcu prikazuju se mučna iskušenja koja su iskusili ronioci koji testiraju svoja tijela do krajnjih granica.Sinopsis filma glasi:“Šampion i ekspert u ronjenju su izgledali kao predodređeni jedno za drugo. Uprkos svojim različitim putevima, oni se susreću na vrhu svijeta u ronjenju i doživljavaju uzbudljive avanture i neizbježne rizike jurenja snova kroz dubine okeana.”

Majka

Dženifer Lopez nastavlja da pliva u glumi i uspjela je da osvoji gledaoce Netfliksa u filmu Majka iz 2023.Sinopsis filma glasi: “Dok je u bjekstvu od opasnih napadača, ubica izlazi iz skrovišta da zaštiti ćerku koju je ostavila za sobom.”

Nigdje

Netfliks nastavlja da razvija svoje međunarodno tržište, a njegov film Nigdje iz 2023. pokazao je gledaocima talenat koji dolazi iz Španije.Sinopsis filma glasi: “Mlada, trudna žena po imenu Mia bježi iz zemlje u ratu skrivajući se u kontejneru na teretnom brodu. Poslije jake oluje, Mia rađa dijete izgubljeno na moru, gdje mora da se bori da preživi.”

Čovjek po imenu Oto

Tom Henks u ovom filmu pokazuje da je i dalje jedna od vodećih filmskih zvijezda.Sinopsis filma glasi: “Depresivan i usamljen, udovac odlučuje da preduzme drastičan korak. Međutim, njegove planove poremeti vesela porodica koja se useljava u susjedstvo.”

Niad

Niad će vjerovatno postati još jedan hit ove godine, jer je istinita priča o Dajani Niad oduševila mnoge gledaoce.Sinopsis filma glasi: “64-godišnja plivačica i maratonka Dajana Niad pokušava da postane prva osoba koja je preplivala od Kube do Floride.”

Trka do samita

Čini se da je 2023. godina dokumentarnih filmova koji prikazuju ekstremne atletske poduhvate, a Race to the Summit čini upravo to.Sinopsis filma glasi: “Neustrašivi planinari Ueli Štek i Dani Arnold ulaze u smrtonosno rivalstvo da bi postavili rekorde na sjevernim stranama švajcarskih Alpa.”

Avioni

Plane je spojio Džerarda Batlera i Majka Koltera u iznenađujuće dobrom akcionom trileru koji je postao hit među fanovima.Sinopsis filma glasi: “Pilot Brodi Torens spašava putnike od udara groma rizikujući da sleti na ratom razoreno ostrvo – gdje otkriva da je preživljavanje slijetanja bio samo početak.”

Javan

Nakon globalnog uspjeha RRR 2022, filmofili su počeli da uživaju u kvalitetnim filmovima koji dolaze iz Indije, prije svega u akcionom trileru Javan.Sinopsis filma glasi: “Čovjek je vođen ličnom osvetom da ispravi nepravde u društvu zbog obećanja koje je dao prije mnogo godina. Suočava se sa monstruoznim odmetnikom koji je mnogima nanio ekstremnu patnju.”

 

Izvor CDM