Iako smo mislili da je saga o Hariju Poteru odavno za nama, magazin Hollywood Reporter je objavio vijest da su započeli pregovori o snimanju serije, prenosi Oslobođenje.ba.Ovo su sjajne vijesti za sve ljubitelje čarobnjaka i njegove družine, iako za sada nije poznato ko su scenaristi. Stoga, i dalje iščekujemo detalje saradnje kompanija HBO Max i Warner Bros.Ovakav razvoj događaja se mogao očekivati s obzirom na to da je interesovanje za ovaj lik iz romana, a zatim i filmova i dalje veliko. Sa druge strane, i očekivanja su velika, kako od budućih autora, tako i od spisateljice Džej Kej Rouling.

Naime, posljednji, osmi filmski nastavak o Hariju Poteru, njegovim prijateljima Ronu i Hermioni, ali i borbi sa zlim magom Voldemortom stigao je u bioskope sada već davne 2011. godine, a obožavatelji magičnog seta čarobnjaštva i dalje jednakim žarom vole ovu franšizu. Baš zato se vjeruje da će vijest o mogućnosti gledanja Harija Potera, i to u devetom nastavku filma, oduševiti sve.Naime, otkako je Džej Kej Rouling odobrila stvaranje pozorišne drame o njegovom životu, počelo se pričati kako će se snimati “Harry Potter and the Cursed Child”.

Sada je izvršni direktor Warner Bros. Discovery-a, David Zaslav, izazvao histeriju među fanovima jer je dao nagovještaj o tome kako se ta velika produkcijska kuća svakog časa sprema da odobri snimanje devetog filma o Hariju, a film će pratiti radnju predstave te će nam približiti Harija kao odraslog čarobnjaka čija djeca odlaze u Hogvarts. Osim Zaslava, ova šuškanja potvrdio je i Rupert Grint, koji je u originalnih osam nastavaka filma igrao Rona, Harijevog prijatelja.Najavljeno je skoro objavljivanje još detalja vezanih uz ovu najavu snimanja. Do tada, budimo strpljivi.

Izvor CDM