Milioni Androida imaju pristup dodatku koji bi vam mogao olakšati život, ali mnogi vlasnici i ljubitelji gedžeta možda ni ne znaju da ona postoji. Aplikacija se zove Extreme Battery Saver i osmišljena je za situacije kada vam treba što duže trajanje baterije. To je dodatni nivo štednje baterije – iznad standardne koja već ograničava aplikacije i ostale funkcije.Uz ekstremnu štednju baterije, vaš će telefon takođe pauzirati većinu aplikacija, isključiti više dodataka i usporiti procese.

Međutim, neće isključiti osnovne opcije sistema kao što su aplikacije Telefon, Poruke, Sat i Postavke. U službenom Googleovom memorandumu, tehnološki div napominje da može “pomoći vašem telefonu da baterija traje do 72 sata”, piše “The Sun”.”Ekstremna štednja baterije omogućava isključivanje više opcija, pauziranje većine aplikacija i usporavanje obrade za još više vremena između punjenja.” Da biste ga aktivirali, samo idite na Postavke > Baterija > Štednja baterije > Ekstremna štednja baterije.

Takođe možete odabrati koje će aplikacije i dalje raditi s aktivnom Ekstremnom štednjom baterije. Za najveće uštede, htjećete dopustiti samo one aplikacije koje su vam zaista nužne, prenosi “N1“. Za podešavanje ovog popisa idite na Postavke > Baterija > Štednja baterije > Ekstremna štednja baterije > Osnovne aplikacije.Kada uključite način ekstremne štednje baterije, većina aplikacija na vašem telefonu će se zaustaviti. Moguće je poništiti pauziranje određenih aplikacija ako ih stvarno trebate koristiti. Dodirnite pauziranu aplikaciju i tada ćete dobiti opciju za privremeno poništavanje pauze.

Izvor Nezavisne