Instagram je najavio novu funkciju koja vam omogućava da uređujete direktnu poruku – sve dok shvatite svoju grešku u roku od 15 minuta.Dugme za uređivanje će se pojaviti kada pritisnete i držite poruku i možete da promenite svoj odgovor. Aplikacija obaveštava primaoca da je poruka izmenjena, ali mu neće reći šta je promenjeno. Pre ovog ažuriranja, korisnici su morali da ponište poruku, što je dovelo do njenog brisanja, ako su želeli da ponište svoje greške.Takođe možete da isključite potvrde o čitanju ako ne želite da neko zna da ste videli njegovu poruku. Može se primeniti na određene ljude ili na sva vaša ćaskanja. Potvrde o čitanju se mogu promeniti tako što ćete otići na „poruke i odgovori na priče“ u podešavanjima naloga i isključiti dugme Potvrde o čitanju.

Takođe ćete uskoro moći da zakačite tri niti poruka na vrhu prijemnog sandučeta. Umesto da skrolujete kroz gomilu poruka, poruke od onih sa kojima govorite možete zadržati na vrhu.Meta uvodi druge nadogradnje DM-a, kao što je omogućavanje korisnicima da na poruke odgovaraju nalepnicama, gifovima, video zapisima i glasovnim beleškama, kao i omogućava im da prilagode svoju pozadinu ćaskanja – slično funkcijama dostupnim na WhatsApp-u.

Razmena poruka je postala glavni prioritet za Instagram pre nekoliko godina pošto je prestala da bude samo aplikacija za deljenje fotografija. Mnogi ljudi koriste DM za deljenje sadržaja umesto da dele na glavnom fidu ili pričama. Još 2022. godine, Mark Zakerberg je u pozivu za zaradu rekao da se milijarda kolutova deli svaki dan preko DM.Zakerberg je dodao da razmena poruka predstavlja “veliku priliku za monetizaciju” za Metu, posebno putem reklama. Direktna razmena poruka takođe omogućava kreatorima sadržaja da zarade novac putem grupnih ćaskanja samo za pretplatnike ili da ponude plaćena partnerstva sa brendovima.
Izvor Direktno.rs