Pevačica Marija Šerifović godina je na domaćoj muzičkoj sceni, a poslednjih godinu dana je odlučila da se posveti svom zdravom načinu života. Pre nego što je odlučila da krene put dijete i posebnog režima ishrane, obratila se nutricionistkinji što bi svako ko razmišlja o dijeti i trebalo da uradi.Za mesec dana je uspela da skine sedam kilograma, a budući da je stalno obaveštavala svoje fanove putem Jutjub kanala, najveći uspeh je bio kada je u toku prve nedelje smršala 2,8 kg.- Skinula sam nekih sedam kilograma za tridesetak dana, agonija se nastavlja. Mnogi poznati koriste razne liposukcije, ja sam želela da u potpunosti i iz korena promenim svoje navike. Želim da mi zdrava ishrana i trening uđe u način života, da ne bude nešto kratkotrajno, već nešto što je zdravo ne samo za mene, već i za moje okruženje – rekla je Marija.

Pre nego što je krenula na dijetu prošle godine, pozvala je svoje pratioce da joj se pridruže u zdraovm načinu ishrane. – Ovo je plan ishrane koji odgovara mojoj kilaži i krvnoj grupi, a svako treba da pronađe sebi odgovarajući plan. Sedam dana ću se zdravo hraniti, nadam se da neću prekršiti dijetu. Zeleni čaj je obavezan, to je nešto sa čime započinem dan – rekla je Marija.Kad god bi osetila glad, Marija bi popila čašu obične vode ili bi u nju iscedila malo limuna. To joj je pomoglo da “zavara glad”.I nakon prve nedelje u kojoj je postigla najveći uspeh budući da je smršala 2,8 kg, Marija je nastavila da se hrani zdravo, a jednom prilikom je podeila i svoj jelovnik.

– Za doručak jedem na primer palentu, koja je daleko lepša kada se sprema na puteru ali je ja sada jedem na vodi i uz nju konzumiram mladi sir koji ima malo masnoće i to bude lepo. Volim i ovsene pahuljice sa jabukom, kivijem, par badema, možete i suve šljive, strava je. Nekada zdrav hleb koji ne jedem često ali je jako ukusno, uz ćureća prsa, salatu i paradajz, ili domaća pileća pašteta i sirni namaz – ispričala je jednom prilikom Marija.Pevačica priznaje da je najviše muke imala sa ručkom budući da ne voli kuvana jela.

– Ako volite kuvano, spaseni ste, ne volim ni grašak, ni boraniju ni paprike koje teško varim, i onda sam ja osuđena na jednom nedeljno biftek, ribu ili neku piletinu sa susamom. Ne jedem lososa, svinjske krmenadle, znači mora i o tome da se vodi računa. Piletina je uvek dobar izbor za ručak – dodala je ona.Užina joj se uglavnom sastojala od voća, jogurta ili kiselog mleka sa čija semenom, dok su za večeru rezervisane lako svarljive namirnice.- Tuna salata, razne salate, jogurt i tako dalje. Ali nemojte da vas ovo zavara, važne su i količine hrane koje unosite. Takođe, važno je da pre nego što krenete da se hranite drugačije uradite i krvnu sliku i tako dalje – objasnila je Marija.

Izvor Novosti