Teniska loptica neočekivano je sredstvo za čišćenje koje možete upotrijebiti za skidanje upornih mrlja i tragova koje je ostavilo trljanje drugih materijala na podovima vašeg doma.

Kada guma ili koža ogrebe vaš pod na njemu mogu ostati prilično tamni tragovi koje je teško očistiti, međutim, na TikToku tvrde da i za to postoji jednostavno rješenje.

Spomenuta društvena mreža može biti odličan izvor savjeta za čišćenje vašeg doma, a jedan prilično neočekivan trik podijeljen na ovoj mreži tvrdi da sve što vam treba za mrlje na podu jeste teniska loptica.

Ističe se da bi loptica trebala ti što čistija te se preporučuje da uzmete novu kako ne bi dodatno oštetili pod.

Koristeći skalpel ili žilet pažljivo isjecite oblik slova “x” na teniskoj loptici. Treba biti dovoljno velika da provučete kraj drške metle kroz nju.

Pričvrstite tenisku lopticu na kraj drške, a zatim okrenite metlu tako da teniska loptica bude na podu. Koristite dršku da izvršite pritisak dok pomjerate tenisku lopticu naprijed-nazad kako biste “izbrisali” trag ogrebotine/mrlje s poda.

Ako su tragovi mrlja tamni vidjet ćete da se prenose s poda na površinu vaše teniske loptice. Ističe se da je ova tehnika je sigurna za upotrebu na svim vrstama tvrdih podova.

Izvor:Klix