Jeste li u toploj sobi, ugasili svjetlo i zaronili u svoj omiljeni krevet, zatvorili oči u očekivanju slatkih snova, ali još uvijek ne možete spavati? A ujutro trebate ustati rano i odgovorno raditi posao koji zahtijeva maksimalnu koncentraciju i energiju?

Ako patite od nesanice, nemojte žuriti s uzimanjem tableta za spavanje, već naučite učinkovite metode koje će vam pomoći da brzo zaspite.

Metoda Buda Wintera će vam sigurno pomoći da utonete u san za samo dvije minute. Bazirajte se na mentalno opuštanje pomoću jedne od metoda sportskog trenera Bud Wintera opisane u knjizi “Opustite se i pobijedite: Učinak u prvenstvu”:

  1. Zamislite da ležite u čamcu koji plovi jezerom. Ispred vas je samo čisto modro nebo iznad glave. Uljuljkat će vas nježno ljuljanje broda i zapljuskivanje valova unatrag.
  2. Ako se ne bojite mraka i nemate klaustrofobiju, zamislite da ležite u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno mračnoj sobi.
  3. Ne želite uključiti fantasy? Zatim samo zatvorite oči i ponavljajte istu frazu 10 sekundi: “ne misli”.

Važno je da se neposredno prije opuštanja svi mišići tijela redom opuste: od mišića lica do stopala. Izrada odnosno navikavanje na ovu tehniku može potrajati nekoliko sedmica, ali kao rezultat toga naučit ćete zaspati za dvije minute.

Izvor:Klix