Proslavljeni režiser, ​Džejms Kamerun ima plan da u filmu “Avatar 3” predstaviti zlo pleme Na'vi.Frašiza Avatara smještena je na nastanjivi mjesec Pandora, nalik na Zemlju, gdje živi domorodački narod Na'vi plave kože. U originalu iz 2009. priča se vrtjela oko klana Omatikaja koji živi u šumi, dok je nedavni nastavak, “Avatar: Put vode”, predstavio obalno pleme Metkajina.

U intervjuu za francusku publikaciju “20 Minutes”, Kamerun je otkrio da će treći film prikazati još jednu drugačiju kulturu – i neke Na'vi negativce.”Vatru će predstavljati ‘Ljudi pepela’. Želim Na’vije prikazati iz drugog ugla jer sam do sada pokazao samo njihove dobre strane”, objasnio je. “U ranim filmovima postoje vrlo negativni ljudski primjeri i vrlo pozitivni Na’vi primjeri. U Avataru 3 učinićemo suprotno. Takođe ćemo istraživati nove svjetove, dok nastavljamo priču o glavnim likovima.”

Režiser Titanika otkrio je da prva dva filma jednostavno postavljaju glavne događaje u kasnijim dijelovima.”Mogu reći da će posljednji dijelovi biti najbolji”, insistirao je. “Ostali su bili uvod, način postavljanja stola prije posluživanja jela. Ali, očito, sve će zavisiti o tome kako će ‘Avatar 2’ biti prihvaćen, nađe li svoju publiku”, rekao je Kamerun, prenosi “Film News“.

Izvor Nezavisne