Ručni sat dobrim dijelom utječe na ukupni dojam osobe, a posebno je to slučaj kada je riječ o političarima.Od političara, prvenstveno od onih s međunarodnim utjecajem, očekuje se da sat odražava ulogu koju imaju i njihov karakter. Smatra se da sat mnogo otkriva o ponašanju, ukusu i društvenom statusu.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

Predsjednik SAD-a Joe Biden ima tri ručna sata – Rolex Datejust 41mm, Omegu Speedmaster Moonwatch i Omegu Seamaster 300M. Trenutna cijena njegovog Rolexa iznosi 13.000 dolara, Omege Speedmaster Moonwatch 6.300 dolara, dok je cijena Omege Seamaster 2.800 dolara.Rolex ima plavi brojčanik, glatki okvir i jubilej narukvicu. Omega Speedmaster Moonwatch ima crni brojčanik sa safirnim kristalnom koji je otporan na ogrebotine. Kućište ovog sata je od nehrđajućeg čelika te sadrži male sekundarne brojčanike. Omega Seamaster je sat koji je prvi put viđen filmu “Goldeneye”, i to na ruci Pierca Brosnana koji je glumio Jamesa Bonda.

Predsjednik Rusije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ima tri sata, i to F.P. Journe Chronometre Bleu, Patek Philippe Perpetual Calendar 5039J i Lange und Sohne u platini.F.P. Švedski portal specijaliziran za satove IFLWatches piše da je Putin strastveni kolekcionar satova. Cijena F.P. Journe Chronometre Bleua iznosi 100.000 dolara, Patek Philippea 38.000 dolara, a sata Lange und Sohne 25.000 dolara.F.P Journe Chronometre Bleu je sat čije je kućište izrađeno od tantala, rijetkog metala sa izuzetnom otpornosti na koroziju. Patek Philippe je sat od 18-karatnog zlata, dok je Lange und Sohne u platini. Izrađen je u znak sjećanja na tvorca ovog brenda Ferdinanda Adolpha Langea.

Predsjednik Kine

Predsjednik Kine Xi Jinping je 2019. na samitu G20 u Osaki viđen kako nosi sat Omega Constellation 1995, čija je tržišna cijena 1.300 dolara. I ovaj sat ima plavi brojčanik i izrađen je od nehrđajućeg čelika.

Predsjednik Francuske

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron ima dva sata – Longiness Dolce Vita i sat francuskog brenda March LA.B AM69. Cijena njegovog Longinessa iznosi 600 dolara, dok je cijena drugog sata 500 dolara.

Sultan od Bruneja

Izvor Klix.ba