Nisu samo žene te koje padaju na prvi pogled, već su one te koje to žele da priznaju za razliku od muškaraca.Žene brže polete u zagrljaj muškarcu, žene se odmah zaljube za razliku od muškaraca, žene padnu čim vide zgodnog muškarca… Možda žene jesu te koje načine prvi korak i priznaju da su zaljubljene, ali sada je i naučno dokazano da se muškarci brže zaljubljuju od žena.

Naime, istraživanja  su i zvanično dokazala da tvrdnje da se žene odmah zaljube zapravo nisz istinite. Danas su devojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce, koji su postali nežniji i zaljubljeniji. Jedno istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo kako su muškarci ti koji prvi izjavljuju ljubav.“Mislim da žene nesvesno odlažu ljubav prema muškarcima”, objasnila je rukovoditeljka ove studije, Marisa Harison.

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko nedelja, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više. Kao mogući razlog naučnici navode seks koji muškarci često izjednačuju sa ljubavlju. Možda se žene percipiraju kao manje racionalne kada je o ljubavi reč zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava. Danas muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, dok su se žene zatvorile u sebe, zaključili su istraživači ove studije.

Izvor Krstarica