Francuski modni brend Louis Vuitton imenovao je producenta i pjevača Pharrella Williamsa za svog novog kreativnog direktora za liniju muške odjeće.

Ovaj modni brend opisao je Williamsa kao vizionara čiji se kreativni svemiri proširuju od muzike do umjetnosti i mode, a koji je također i suosnivač brenda Billionaire Boys Club.

“Drago mi je ponovo poželjeti dobrodošlicu Pharrellu, nakon naše saradnje 2004. i 2008. godine za Louis Vuitton, a ovaj put kao našem novom muškom kreativnom direktoru”, izjavio je predsjednik Louis Vuittona i izvršni direktor Pietro Beccari.

Ovu ulogu u Louis Vuittonu prethodno je obnašao poznati dizajner Virgil Abloh, koji je preminuo 2021. godine, a Williamsova prva kolekcija za ovaj svjetski brend bit će prikazana na “Paris Fashion Weeku” u junu ove godine.Ovaj četerdesetdevetogodišnji muzičar osim što je suosnivač brenda odjeće Billionaire Boys Club, sarađivao je i sa Adidasom, Monclerom i Chanelom, a s dizajnerom Marcom Jacobsom radio je i na dizajnu naočala za Louis Vuitton.

Izvor:Klix