Kada žena uhvati muža u prevari, postoje dvije opcije – da mu oprosti ili da ga ostavi. I u jednom i drugom slučaju će “nagrditi” preljubnika, ali i ljubavnicu. O tome zašto neka žena pristaje da bude “druga” moglo bi da se polemiše “nadigačko i naširoko”, ali šta se dešava u njenoj glavi, to samo ona zna.Brojne studije su pokazale da su ove žene, takozvane ljubavnice, nerijetko su i same žrtve prevare. Vjeruju u neka lažna obećanje zbog koji pristaju da budu “žene iz senke”. Ovo su najčešće laži i mitovi u koje ljubavnice vjeruju i zbog kojih ostaju u vezi sa oženjenim muškarcem…

Znam da je loše, ali mi smo drugačiji – volimo se!

Ipak ne, niste zaljubljeni! Ne lažite sebe. Iako se možda trenutno osećate dobro, činjenica da niste u ravnopravnoj vezi ne može da bude ljubav. Samo obmanjujete sebe. Taj muškarac deli bliskost, čitav svoj život sa nekim drugim, a vi ste tu samo da mu “ulepšate” slobodno vreme.

Ako ne vidite njegovu ženu, znači da ona ne postoji

I te kako postoji! Ona je prisutna u životu vašeg muškarca svakog jutra, danju i noću (ma koliko se vi nadali i mislili da nije tako). On njoj šalje poruke, kao i vama. I ne samo spisak potrepština koje treba da kupi, to su ljubavne poruke od kojih bi vam, da ih pročitate, “eksplodirao” mozak.

Nju ne voli, a mi imamo specijalnu vezu

Razmislite: da li bi se muškarac koji tako ume da odabere (jer, ako je odabrao vas, onda to ume) odlučio da uzme za suprugu ženu sa kojom nema dodirnih tačaka, koju ne voli, niti ga privlači? Ne bi, zar ne? Isto tako, ako mislite da samo vas voli, a da mu je ona teret, zašto onda nije napustio brak koji ga guši? Zaljubljenost je kao kašalj, ne može se sakriti, kaže stara poslovica. Prevarena žena bi vidjela da je njen muž zaljubljen. A ako nije, moguće je da je to zato što zaista ne gaji takva osjećanja.

Ne treba mi više od ovoga

Da li ozbiljno vjerujete u ovo? Samo budite iskreni. Ne pitate se kada ode od vas kako se ponaša kada dođe svojoj kući, da li poljubi ženu na vratima, sjedne s njom da gleda film, ili vodi ljubav…? Retke su osobe koje zaista ovo ne bi interesovalo. A ako vas interesuje, znači da vam smeta što ste tajna, što ste druga.

Ostaviće ženu zbog mene

Ne kažemo da se ovo nije dešavalo, ali se zapitajte zašto ste baš vi ta zbog koje će pristati da preokrene život naglavačke? Da li je pokazao da ne mari ako ga “uhvate”? Jedino osoba koja je riješila da mijenja život i partnera se tako ponaša. Dokle god opsesivno krije vašu vezu, znajte da su priče o napuštanju žene i započinjanju novog života prazne. Osvjestite se na vrijeme, piše Sense.

Izvor Nezavisne