Spotfy Wrapped je, kao i svake godine, otkrio ko su najslušaniji izvođači na popularnoj platformi za striming muzike.Na vrhu se nalazi megapopularna pop zvijezda Tejlor Svift, koja je od 1. januara na platformi skupila 26.1 milijardu slušanja. Svift je uspjela da skine s trona Bed Banija, koji je tri godine zaredom dominirao kao najstrimovaniji izvođač. Portorikanski reper ove godine se našao na drugom mjestu.Slijede ih dvojica kanadskih izvođača, The Weeknd i Drake, a na 5. mjestu se nalazi meksički pjevač Peso Pluma.

U top 10 našli su se još kolumbijski pjevač Feid, reper Travis Skot, pop pjevačica SZA, kolumbijska pop zvijezda Karol G i pjevačica Lana Del Rej.Svift je uspjeh proslavila ispunivši želju fanova. Naime, na Spotify je pustila pjesmu „You’re Losing Me“, koja se dosad mogla čuti samo na jednoj od verzija njenog albuma Midnights, koja se mogla kupiti isključivo u SAD-u.

„Samo bih htjela da zahvalim svima koji su slušali moju muziku ove godine, bilo gdje u svijetu. To što sam proglašena Spotifyevim top izvođačem 2023. na globalnom nivou zaista je najbolji rođendanski/praznični poklon koji ste mogli da mi date“, poručila je Svift, koja je proslavila rođendan 13. decembar.„Pokušala sam da smislim način da vam se zahvalim… Budući da su mnogi od vas tražili da stavim You’re Losing Me (From The Vault) na striming… Izvolite! Sada je konačno možete slušati SVUDA“, poručila je.

Izvor CDM