Rođeni ste 29. februara? Čestitamo, imate najređi rođendan na svetu. Ili barem tako tvrde istraživači koji stoje iza World of Statistics, koji na društvene mreže donosi zanimljive matematičke preseke iz svakodnevnog života.Slaviti rođendan 29. februara je prava retkost. Ovo nije iznenađujuće kada se ovaj datum pojavljuje u našim kalendarima – svake prestupne godine, odnosno svake četiri godine.Sa ovom ocenom se slaže i World of Statistics, koji je objavio listu najčešćih rođendana u svetu, a upravo 29. februara došao je na poslednje mesto.

Na listi najređih rođendana na svetu često se nalaze državni praznici. Božić ili 25. decembar je drugi najređi datum rođenja na svetu, a sledi 1. januar, odnosno Nova godina.Ovi datumi se u dobrom delu zapadnog sveta smatraju neradnim danima – tada u bolnici rade samo dežurni lekari i samo deca se rađaju prirodnim putem. Ukoliko lekar treba da zakaže carski rez unapred, uradiće to pre ili posle božićnih praznika.

Iako je kraj novembra i decembra popularno vreme za začeće, u ovom periodu uopšteno se rađa manji broj dece, o čemu govori i ova studija. Nasuprot tome, septembar je mesec u kojem se rađa najveći broj dece, prenosi Zadovoljna.hr.Da li ste među onima koji imaju najređi rođendan na svetu? U nastavku otkrijte 10 datuma u ​​godini kada se rađa najmanji broj beba.

10 najređih rođendana na svetu prema podacima organizacije World of statistics:

29. februar

25. decembar

1. januar

24. decembar

4. jul

2. januar

26. decembar

27. novembar

23. novembar

25. novembar

Izvor Krstarica