Toksična prijateljstva, nedostatak intime, dosada – da li bi ove stvari mogle biti krivac za kraj veze? Odgovor je potvrdan, ali u zavisnosti od toga kojeg ste spola, tvrdi istraživanje stranice Iliciti Enkauntrs.Istraživanje je sprovedeno nad 2.000 ljudi podijeljenih u dvije skupine muškarce i žene, a pitali su ih koji su to bili najveći razlozi da okončaju svoju vezu.I dok se u nekim stvarima slažu, poput one da za vezu trebaju ljubav i povjerenje, ostali razlozi se poprilično razlikuju.Mnoge žene kao najveći razlog za raskidanje veze navele su da “muškarac voli više sport nego njih”, dok je kod muškaraca na vrhu liste “izmišljanje kilograma”.Za prosječne osobe koje nisu sklone varanju, glavni “razbijači” veza su nedostatak povjerenja ili spoznaja da imate različite vrijednosti.

Ostali razlozi koje su žene navele

“Bitniji mu je sport od mene”, “Nije me u stanju intimno zadovoljiti/sebičan je”, “Opsjednut je kompjuterom i igricama”, “Ne želi pomoći u kućanskim poslovima/lijenost”, “Stalno visi vani sa društvom”, “Nedostatak povjerenja”, “Ne provodimo vrijeme skupa, čak ni za TV-om”.Kao još neke od razloga navele su to da muškarac ne vodi računa o sebi (zapustio se) ili da su kraj sebe počele zamišljati nekog novog muškarca.

Evo šta su rekli muškarci

“Izmišljanje kilograma”, “Nije joj stalo do seksa”, “Uvijek ima neku primjedbu”, “Ima toksične prijatelje”, “Nikad nam nije zabavno”, “Treba mi novi početak”.Između ostalog spomenuli su i nedostatak strasti, okupiranost poslom, kao i to da im je dosadno i zanimljivije sa društvom.

Iako ove stvari ne treba gledati kao znakove da je veza osuđena na propast, ne znači ni da ih trebamo zanemariti – one otkrivaju na kojim to stvarima možete raditi kako bi vaša veza bila bolja nego ikad.– Pomno proučite razloge zašto žene gube volju za vezom, to se svodi na dvije stvari – sebičnost i loš seks. Bitno je da muškarac svoje zadovoljstvo ne stavlja iznad zadovoljstva svoje partnerice- rekla je stručnjakinja Džesika Leoni, prenosi Kliks.

Izvor Srpska Info