Foto: Printscreen/ Instagram – nela_cat, Profimedia

Nala je najbogatija mačka na svetu, a “teška” je skoro 100 miliona evra. Jedna objava sa njenog Instagram naloga, dostiže sumu od čak 14.000 evra.Ipak, zanimljivo je da se Nala nije oduvek “kupala u novcu”, s obzirom na to da je veoma skromnog porekla, tačnije usvojena je iz azila za životinje.NJena vlasnica Puki, čije je pravo ime Varisiri Matačitipan, se zaljubila čim ju je ugledala i rešila je da je uzme, iako je i sama bila u problemima, prvenstveno finansijskim.Kako je rekla za “This Morning”, ona je 2012. godine odlučila da otvori Nalin Instagram profil, koji danas broji više od 4.5 miliona pratilaca, prenosi Dejli Mejl.

– Nala je najverovatnije prva mačka na internetu koja je samu sebe predstavljala i mislim da je to jedan od razloga zbog koga se dopala ljudima – kaže vlasnica. Mešanka sijamske i tabi mačke postala je inspiracija brenda hrane za mačke i lansirala je sopstvenu liniju robe, zarađujući svom vlasniku neverovatnih skoro 100 miliona evra.Nala takođe drži Ginisov svetski rekord za najpraćeniju mačku na Instagramu, a osvojila je i titulu “TikToker godine”.Kada su pitali Puki koliko vremena posvećuje nalozima na društvenim mrežama, rekla je da je to posao sa punim radnim vremenom, što je još jedan od razloga zašto Nalina popularnost i dalje raste.

Veliki uspeh

– Ni dan-danas ne verujem u sve što se događa, niti sam pomislila da ću ikad stići dovde, čak i da gostujem na televiziji. Veoma sam zahvalna zbog svega što se dogodilo i mislim da se sve dešava s razlogom. U to vreme na mom bankovnom računu bilo je samo 82 penija i rizikovala sam da postanem beskućnik da bih spasila ovu jadnu mačku – otkrila je Puki u jednom TV intervjuu.I ne samo da je Nala pomogla Pukiju da ostvari svoje snove, već joj je pomogla i da pronađe ljubav.- Moja partnerka i ja upoznali smo se preko Instagrama, u vreme kada sam otvorila Nalin nalog i počela da naručujem leptir mašne. Tako sam upoznala Šenon, u vreme kada je usvojila svoje dve sestričine: one su tada imale pet i šest godina i morala je da napusti svoj stalni posao da bi se brinula o njima – priseća se Puki.

Izvor Novosti