Bivša zvijezda serije Moderna porodica Sofía Vergara preuzima potpuno drugačiju ulogu u nadolazećoj Netflixovoj seriji Griselda.Inspirisana životom Griselde Blanco, koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u historiji, Vergara će glumiti uz Alberta Guerru i Christiana Tappana u ovoj limitiranoj seriji.Daleko od svoje šarmantne, entuzijastične i modne uloge Glorije u Modernoj porodici, Vergara će igrati samu Griseldu u šest epizoda ove Netflix serije, koja je smještena u Miamiju 1970-ih i 1980-ih.Dijeleći trailer na X, Netflix je objavio: “Kraljica. Inovatorica. Majka. Ubica. Ona je žena od stvarnog značaja.”

U vrhuncu svoje mreže tokom 70-ih i 80-ih godina,  koristila je “smrtonosnu kombinaciju neprikrivenog divljaštva i šarma koji su joj pomogli da sjajno balansira između posla i porodice”, kako piše u sinopsisu.Kao rezultat svojih vještina, Griselda je postala široko poznata kao “kuma”.Griselda je izvršno producirana od strane tima koji stoji iza serija Narcos i Narcos: MexicoErica Newmana i Andrésa Baiza.Govoreći za Tudum o stvaranju serije, Newman je objasnio da je smatrao Griseldu “fascinantnim likom” od “najranijih dana istraživanja koje je postalo Narcos“.

“Nikada nije postojala žena koja je bila blizu postizanja moći, bogatstva i poštovanja kao što je to učinila Griselda. I nijedan trgovac drogom, žena ili muškarac, nije izazvao isti nivo straha”, nastavio je Newman.”Griselda je priča uspona i pada kakvu dosad nismo vidjeli. Uzbudljiva, emotivna, smiješna, zastrašujuća i tragična. Griselda je antiheroj najvišeg reda.”Iako je Vergara uglavnom poznata po komičnim ulogama, Newman ju je opisao kao “snagu prirode” i rekao da nema sumnje da će uspjeti u ulozi.Rekao je: “Bila je savršena za ulogu ne samo zato što je, poput Griselde, samohrana majka koja je došla u SAD iz Kolumbije bez ičega i izgradila carstvo, već i zato što se od nje nije očekivalo da to učini.”Griselda će biti dostupna za streaming na Netflixu od 25. januara, javlja Unilad.

Izvor Radio Sarajevo