Prikupljajući podatke o samcima, aplikacijama za upoznavanje partnera, društvenom životu i mišljenjima stanovnika, blog za putovanja Enjoy travel objavio je 50 najboljih evropskih gradova za samce.Aplikacije za upoznavanje već su nekoliko godina uobičajena pojava, ali mnogim samcima je dosadilo besciljno listanje. To je dovelo do porasta želje za autentičnijim prilikama za sastanke, kao što su događaji za samce i brzi spojevi.

Tako je nastala lista najboljih gradova za samce, a prvo mjesto zauzela je Barcelona. Popularna destinacija za odmor ujedno je i jedan od najpopularnijih gradova u Evropi prema korisnicima aplikacije Tinder. Postoji nekoliko klubova koji organiziraju samostalne večeri, plesove i događaje za brze izlaske za različite dobi i seksualne orijentacije.Na drugom mjestu našao se London, dok su treće i četvrto mjesto zauzeli gradovi Berlin i Madrid. Na petom mjestu se nalazi Prag.

Interesantno je da se na listi našao i Zagreb, koji je zauzeo 47. mjesto. Opisali su ga kao lokaciju koja ima Muzej prekinutih veza, ali da i dalje vrijedi posjetiti ako ste samci.Također, na 43. mjestu se našla i Ljubljana, koju su opisali kao odlično mjesto za samce. Ističu kako svaki sedmi stanovnik Slovenije živi u jednočlanom kućanstvu, tako da u ovom gradu ima mnogo samaca, a pored toga ima mnogo muzeja i lokacija koje vrijedi posjetiti.

Na listi su se našli i gradovi iz Francuske, Švedske, Norveške, Portugala, Italije, Sjeverne Irske, Turske, Švicarske, Nizozemske, Finske, Belgije, Grčke, Latvije, Austrije, Mađarske, Danske, Rumunjske, Poljske, Litve, Estonije, Bugarske i Albanije.

Izvor Klix.ba