Dua Lipa ostvaruje čaroliju na više Billboard ljestvica od 25. novembra s novim singlom Houdini. Između ostalog, počinje kao njen prvi broj jedan na Hot Dance/Electronic Songs ljestvici.Pjesma je privukla 23.8 miliona publike putem emitiranja i 12.4 miliona službenih streamova, te prodala 7.000 preuzimanja u Sjedinjenim Američkim Državama od 10. do 16. novembra, prema Luminate, nakon što je objavljena 9. novembra.

Lipa ostvaruje svoj drugi broj jedan na Hot Dance/Electronic Songs ljestvici s ovom pjesmom, koja najavljuje njen treći studijski album očekivan 2024. godine. Provela je 36 sedmice na vrhu s pjesmom Cold Heart (Pnau Remix) s Eltonom Johnom, počevši od oktobra 2021. godine.Nova pjesma, čiji naslov je omaž poznatom pokojnom iluzionisti i majstoru bijega Harryju Houdiniju, također se lansira na 11. mjesto na Billboard Hot 100 ljestvici, gdje je to najviši Lipin debit do sada.

Na Radio Songs ljestvici, Houdini nalazi se na 25. mjestu, također kao njen najbolji početak. Debitira na 16. mjestu na Pop Airplay ljestvici i na 20. mjestu na Adult Pop Airplay ljestvici.Kako je ranije rečeno, Houdini ulazi na 3. mjesto na Billboard Global 200, sa 51 milionom streamova i 13.000 prodatih primjeraka širom svijeta. Lipa ostvaruje svoj četvrti top 10 na toj anketi.Pjesma se također nalazi na 5. mjestu na Billboard Global Excl. U.S. ljestvici, gdje je to njen peti top 10, piše Billboard.

Izvor Radio Sarajevo