Miljenici hrvatskih slušatelja Gorillaz objavili su dugoiščekivani osmi studijski album “Cracker Island” točno pola godine nakon istoimenog singla s novog albuma, a ukupno tri godine od prošlog albuma – “Song Machine, Season One: Strange Timez”.

Novi album sadrži sveukupno deset pjesama, među kojima se nalaze i već poznati hit singlovi “Cracker Island” s Thundercatom, “New Gold” s popularnim alternativnim glazbenikom Tame Impalom, “Baby Queen”, “Skinny Ape” i “Silent Running” s Adeleye Omotayo. Ostatak albuma donosi još velikih suradnji s popularnim i cijenjenim glazbenicima, kao što su Stevie Nicks, Beck i Bootie Brown, a ističe se i najnoviji singl “Tormenta” u suradnji s višestrukim pobjednikom prestižne nagrade Grammy te jednim od trenutno najhvaljenijih glazbenih imena, Bad Bunnyjem.

“Cracker Island”, kao i svaki album grupe Gorillaz, donosi jedan novi svijet u kojemu se slušatelji imaju priliku izgubiti i pobjeći od stvarnosti u jednu drugu, potpuno neobičnu realnost. Etablirani svjetski glazbeni kritičari hvalili su koncept albuma, a Rolling Stone je opisao najnoviji zvuk grupe kao “zvučna zemlja čudesa koja samo nastavlja rasti” te nadodaju kako je prekrasan osjećaj prepustiti joj se. Individualni uspjesi singlova s novog albuma stvorili su odličan temelj za daljnje uspjehe grupe kojih će nesumnjivo biti u izobilju.

Izvor:MusicBox