“Rolingstonsi” su postali prva grupa kojoj je pošlo za rukom da s novim albumom u svakoj deceniji od šezdesetih, bude u „top 10” u Sjedinjenim Američkim Državama.Najnoviji studijski album rok veterana „Hackney Diamonds“, dospio je na treće mjesto Bilbordove liste.Proširili su spisak rekorda i kao izvođač s najviše albuma u „top 10” svih vremena u Americi, s ukupno 38, ispred drugoplasirane Barbare Strejsend koja ima 34.Na domaćem terenu, u Velikoj Britaniji, “Rolingstonsi” su se novim izdanjem popeli na vrh 14. put.

„Hackney Diamonds“ je prvi album s originalnim pjesmama grupe od 2005. godine, a doprinos su dala i druga velika muzička imena poput Eltona Džona, Lejdi Gage, Pola Makartnija, Stivija Vondera i bivšeg basiste “Rolingstonsa” Bila Vajmena.To je ujedno i njihov prvi studijski album od smrti bubnjara Čarlija Votsa 2021.Na predstavljanju albuma u Hakniju, u istočnom Londonu, u septembru, gitarista Kit Ričards je rekao: – Drugačije je od kada nema Čarlija, on je broj četiri. Naravno da nedostaje.

Umjesto Votsa, na novom albumu gostuje Stiv Džordan, bubnjar koji je pokojnog kolegu ovog ljeta zamijenio i na turneji.”Rolingstonsi” također drže rekord po broju najboljih albuma u Americi u većini dekada – šest ukupno.Ove muzičke legende su također dobile Brit Billion nagradu kao znak priznanja za streamovanje više od milijardu puta u Velikoj Britaniji.Britanske rokenrol ikone nisu osvojili samo svijet streaminga – „Hackney Diamonds“ je također bio na vrhu prošlosedmične zvanične Liste albuma na pločama u Velikoj Britaniji.

Uprkos obaranju rekorda u SAD, “Rolingstonsi” su i dalje iza Klifa Ričarda u Velikoj Britaniji, koji je najbolje albume imao u osam decenija.Na pitanje novinara da li će bend krenuti na turneju povodom albuma, Roni Vud je potvrdio da je putovanje u Ameriku „planirano za sljedeću godinu”, ali zvanični datumi tek treba da budu objavljeni.Upitan da li bi nastup na Glastonberiju također mogao biti izvjestan, rekao je: “Volio bih. Mislim da je to obavezno.”

Izvor Avaz