Foto: Profimedia/David Fisher/BAFTA

Glumica Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) je u pregovorima o priključivanju novom filmu Jurski svijet, objavio je “The Hollywood Reporter”.Universal brzo kreće s ovim filmom, a prema prvim informacijama datum izlaska novog Jurskog sviejta je 2. juli 2025. godine. Ovaj film režira Geret Edvards (Gareth Edwards), a scenarij je napisao Dejvid Koep (David Koepp).

Film vraća Johanson u svijet franšiza. Ona je glumila Crnu udovicu u brojnim filmovima studija Marvel, uključujući filmove “Osvetnici”, ali za razliku od nekih kolega iz svijeta superheroja, nije imala problema s afirmacijom u drugim projektima.

Skarlet je dobila dvije nominacije za Oscara, za “Bračnu priču” i “Jojo Rabbit”. Ima glasovnu ulogu u nadolazećem animiranom filmu “Transformers One”, a ima i visokobudžetni Appleov film s Channingom Tatumom koji također igra ove godine.Novi “Jurski svijet” najnoviji je u 30 godina staroj franšizi, koja je apočela “Jurskim parkom” Stivena Spilberga (Steven Spielberg), hitom iz 1993. godine.

Izvor Avaz