Apple je konačno objavio svoj prvi trailer za nastavak kultne serije Band of Brothers.Masters of the Air dolaze više od dvije decenije nakon nagrađivane originalne serije, međutim, sudeći po traileru, izgleda da je bilo vrijedno čekanja – bar tako smatraju vjerni fanovi. Nova serija je bazirana po istoimenoj knjizi historičara Donalda L. Millera te opisuje događaje 100. bombaške divizije američke vojske. Divizija (također poznata po nadimku “krvava stota”) poznata je po sudjelovanju bombardiranja njemačkih strateških uporišta na području Francuske, Njemačke, Poljske, Norveške, Rumunije i drugih zemalja.

U ulozi majora 100. bombaške divizije potvrđen je Austin Butler (najpoznatiji u ulozi Elvisa Presleyja u istoimenom biografskom filmu), a tu su i Callum Turner (Fantastic Beasts), Ncuti Gatwa (trenutni doktor Who), Barry Keoghan (DunkirkThe Banshees of Inisherin) te drugi.Seriju su producirali Tom Hanks i Steven Spielberg, koji su napravili i Band of Brothers te Pacific.

Inače, Hanks je bio taj koji je Butlera uključio u projekat nakon što su njih dvojica zajedno radili na Elvisu. Glumački veteran pozvao je dobitnika Zlatnog globusa da preuzme ulogu odmah nakon snimanja Elvisa kako ne bi dobio “emocionalni udar”. Govoreći za The Sunday Times ranije ove godine, Butler je otkrio da mu je Hanks rekao: “Toliko ste se uronili u Elvisa da bi bilo mudro da se, zbog vašeg mentalnog zdravlja, bavite nečim drugim. Eh, imam ovu stvar na kojoj radim…”Datum premijere serije Masters of the Air je 26. januar 2024.

Izvor Radio Sarajevo