Internet stranica Metro sprovela je istraživanje koje bi trebalo da odgovori na pitanje koje su to najjeftinije evropske destinacije za putovanje u dvoje, bilo da su u pitanju parovi ili prijatelji.Metro je sproveo istraživanje koje nam otkriva 15 najjeftinijih destinacija za dvodnevno putovanje u paru, a među njima su i dva grada iz BiH – Banjaluka i Tuzla.Na vrhu ove liste se našao glavni grad Crne Gore, Podgorica. Dvodnevni odmor za dvije osobe u ovom gradu iznosi 260 evra.

Na drugom mjestu je Skoplje, sa cijenom dvodnevnog boravka od 320 evra.Kako navodi Metro, putovanje za dvoje u Banjaluku, koja je na 14. mjestu ove liste, parove će koštati oko 455 evra, dok će putovanje u Tuzlu (8. mjesto) platiti manje – 392 evra. Putovanje za dvoje u Beogradu, koji je na devetom mjestu, parove će koštati oko 400 evra.Na listi se našla i Priština, gdje dvodnevni boravak dvoje ljudi košta 433 evra.

Pogledajte prvih pet najjeftinijih evropskih gradova idealnih za kratak odmor za dvoje:

1. Podgorica, Crna Gora (260 evra)

2. Skoplje, Sjeverna Makedonija (320 evra)

3. Debrecen, Mađarska (354 evra)

4. Segedin, Mađarska (377 evra)

5. Varšava, Poljska (381 evro)

Istraživanje takođe otkriva i najskuplje evropske gradove za putovanja. Najkuplji na listi je Cug u Švajcarskoj sa prosječnom cijenom od 1.150 evra.

Izvor Nezavisne