Reditelj Todd Phillips objavio je nove fotografije sa seta filma Joker: Folie a Deux, nastavka na hit Joker iz 2019. godine, koji je zaradio više od milijardu dolara.Prva fotografija prikazuje Joaquina Phoenixa u ulozi protagoniste Jokera, koji se nalazi u svojoj zatvorskoj ćeliji.Na drugoj fotografiji možemo vidjeti Lady Gagu, koja u filmu glumi Jokerovu ljubavnicu Harley Quinn.

Phillips je prve slike sa seta objavio ranije ove godine. U februaru smo prvi put vidjeli Lady Gagu kao Harley Quinn, a u aprilu, nakon završetka snimanja filma, vidjeli smo Lady Gagu i Phoenixa u glavnim ulogama.Film Joker pratio je Arthura Flecka (Phoenix), zlostavljanog muškarca koji sanja o karijeri stand-up komičara, te postupnu degradaciju njegovog mentalnog zdravlja, zbog koje se okreće životu zločinca.

Radnja novog filma još uvijek nije poznata, ali je potvrđeno kako će biti mjuzikl.Uz Gagu i Phoenixa, u filmu će glumiti Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland i Harry Lawtey.Joker: Folie a Deux u kina dolazi 4. oktobra 2024. godine.

Izvor Radio Sarajevo