Njihova jednostavna silueta omogućava da se lako uklope u gotovo svaku modnu kombinaciju tokom jeseni i zime, čineći ih jednim od najpopularnijih izbora obuće ove sezone. Razlog za njihovu popularnost leži u njihovoj izuzetnoj univerzalnosti.Jahačke čizme, posebno u klasičnim crnim ili neutralnim smeđim nijansama, neće privlačiti previše pažnje, što ih čini posebno svestranim komadom obuće. Njihov dobro osmišljen stil jednostavno zrači “old money” elegancijom.

Na tržištu postoji mnogo izvrsnih modela visokih jahačkih čizama koji su dostupni u “high street” prodavnicama i dizajnerskim kolekcijama. Mogu biti izrađene od veštačke ili prave kože, a neki modeli se ističu decentnim metalnim ukrasima i kopčama u zlatnoj i srebrnoj boji. Najlepše od svega je to što se jahačke čizme savršeno slažu sa različitim stilovima odeće, a evo nekoliko sjajnih načina kako ih nositi:

Sa vunenim kaputom i uskim farmericama

Uz uske farmerice i klasičan vuneni kaput, visoke jahačke čizme čine jednostavan, ali sofisticiran izgled.

Sa mini suknjom

Mini suknja ostaje popularan komad nakon letnjih dana, a visoke jahačke čizme se odlično uklapaju u šik kombinacije sa toplijim materijalima.

S širim pantalonama

Iako na prvi pogled izgledaju kao nespojive opcije zbog suprotnih silueta, šire pantalone i uske čizme mogu se savršeno uklopiti u jednostavne autfite sa klasičnim kaputom i majicom šireg kroja.

Uz pletenu haljinu

Udobna pletena haljina, omiljeni jesenji komad, može se kombinovati sa visokim jahačkim čizmama za udoban i šik izgled u svakodnevnim prilikama.

Izvor 24 sedam