Bred Pit (Brad Pitt) sarađivao je s najvećim zvijezdama Holivuda, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi mnoge iznenaditi. Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pit je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

Šta su žene sanjale

– Zato cijenim starije filmove jer pokazuju čovjeka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo za primjer Roberta Redforda. Muškarci su željeli biti poput njega, a žene su sanjale da muškarci budu kao on – izjavio je.Iako se čini da izgled igra veliku ulogu u holivudskoj slavi, Pit smatra da najveće zvijezde nisu uvijek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.- Izgled je prvi dojam, ali ne koncentriramo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najljepši na svijetu – pojasnio je.Njegova omiljena glumica svih vremena Dajne Vist (Dianne Wiest) nije bila cijenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je bila seks-simbol. Najzapaženije uloge ove 75-godišnjakinje uključuju one u filmovima “Edward Škaroruki” i “Footloose”.

Seks simbol

– Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prekrasnima. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica – Dajne Vist. Ne biste je nazvali seks simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu – poručio je Pit.Nakon studija na Sveučilištu Maryland, Vist je debitirala na Brodveju 1971. u predstavi “Solitaire/Double Solitaire” Roberta Andersona. Nastavila je stvarati nevjerovatno uspješnu karijeru na pozorišnim daskama, prije nego što je uspjela i u filmu – osvojivši dva Oskara za filmove Vudija Alena (Woody Allen) “Hannah and Her Sisters” i “Bullets Over Broadway”. Dajne je također glumila u vampirskom filmu iz 80-ih “The Lost Boys”.

Izvor Avaz