Nova 2024. godina je stigla i donosi brojne naslove koji će biti dostupni na različitim streaming platformama, a već u januaru stiže nekoliko dugo očekivanih serija.U predstojećim serijama za koje predviđaju da će obilježiti godinu ima mnogo poznatih zvijezda, uključujući Hugha Granta, Kate Winslet, Jodie Foster, Sofiju Vergaru, Jona Hamma i Donalda Glovera.Od animiranih serija preko kriminalističkih drama do prve nove sezone serije “True Detective” u skoro pet godina, evo na koje naslove treba obratiti pažnju:

“True Detective: Night Country”

Antologijska HBO drama vraća se prvi put od 2019. godine. Radnja ove sezone odvija se na Aljasci, a glavne uloge igraju Jodie Foster i Kali Reis. Kada osam muškaraca koji upravljaju udaljenom istraživačkom stanicom misteriozno nestanu bez traga, detektivi Liz Danvers (Foster) i Evangeline Navarro (Reis) rade na slučaju da otkriju misterije ispod jezivog leda.Bit će dostupna od 14. januara u 21 sat, na HBO i HBO Max.

“The Woman in the Wall”

Ruth Wilson glumi u ovoj seriji o Lorni Brady, ženi iz izmišljenog irskog grada koja se jednog jutra budi i pronalazi leš u svojoj kući – bez ideje o kome je riječ, kako je dospio tamo ili da li je je odgovorna, budući da je dugogodišnji mjesečar.Bit će dostupna od 21. januara, 21:00 na Showtimeu (19. januara na Paramount+).

“Griselda”

Sofia Vergara glumi “kraljicu kokaina” Griseldu Blanco, stvarnu žensku narko kraljicu koja je bila na čelu jednog od najunosnijih kartela u historiji i pomogla da se Miami pretvori u ratnu zonu 1980-ih. Također je neslavno imala sklonost da ubije – ili naredi smrt – svih svojih muževa, zbog čega je dobila nadimak “Crna udovica”. Imala je i nadimak “Kuma”.25 januara stiže na Netflix.

“Expats”

S Nicole Kidman u glavnoj ulozi i baziranom na romanu “The Expatriates” Janice YK Lee iz 2016., ova serija je smještena u Hong Kong 2014. godine i prati tri Amerikanke — Margaret (Kidman), Hilary (Sarayu Blue) i Mercy (Ji-young Yoo). ) — kojima se ukrštaju putevi nakon iznenadne tragedije.26.januara stiže na Prime Video.

“Masters of the Air”

U izvršnoj produkciji Stevena Spielberga, Toma Hanksa i Garyja Goetzmana, historijska drama govori o 100. grupi američkih vojnih vazduhoplovnih snaga tokom Drugog svjetskog rata. Glumačka ekipa uključuje zvijezdu “Elvisa” Austina Batlera , zvijezdu “Saltburna” Barryja Keoghana i novog “Doctor Whoa”, Ncuti Gatwa.Gdje gledati: 26. januara na AppleTV+.

“Mr. i Mrs. Smith”

TV serija reimaginacija je filma Brada Pitta i Angeline Jolie iz 2005. Koautor je Donald Glover, koji zajedno sa Mayom Erskine glumi špijunski par.Serija stiže 2. februara na Prime Video.

“The Regime”

Miniserija, s Kate Winslet i Hughom Grantom u glavnim ulogama, a koju vodi Will Tracy – prati godinu dana u palati raspadajućeg (izmišljenog) autoritarnog režima.Gdje gledati: 3. marta u 21 sat na HBO i Max.

Izvor Radio Sarajevo