Ako ove godine planirate odmor u gradu, možda biste htjeli zanemariti glavne gradove. Od mirnijih ulica do jeftinijih letova, drugi najveći gradovi često vam može pružiti mnogo bolje iskustvo.The Sun je izdvojio šest destinacija koje mnogima nisu prvi izbor za putovanje, ali oduševljavaju jeftinijim cijenama i manjim gužvama.

Temišvar

Rumunija je jedna od najpovoljnijih destinacija u Europi, ali većina turista još uvijek masovno posjećuje Bukurešt, ignorirajući sve što ova zemlja nudi.Odnedavno proglašen najjeftinijim gradskim odmorom na svijetu, drugi grad po veličini Temišvar je jednako jeftin, ali u njemu nećete naći mnogo turista.

Geteborg

Geteborg je drugi po veličini grad u Švedskoj, a iako nije puno jeftiniji od Štokholma, puno je mirniji i opušteniji.Lijepe ulice prepune su modernih kafića i restorana, tako da ćete uvijek tijekom šetnje moći zastati i zgrabiti pecivo s cimetom ili kavu.Posjetite ga ljeti za vrijeme glazbenog festivala Way Out West ili se uputite u 101. godinu star tematski park Liseberg i uživajte u uzbudljivim vožnjama.

Valensija

Iako je Barcelona tehnički drugi najveći grad u Španiji, Valencia je puno bolja opcija ako želite manje gužve.Glavna atrakcija je £760 milijuna vrijedan Grad umjetnosti i znanosti, koji izgleda kao nešto s drugog planeta.

Porto

Iako oba imaju raskošno popločene zgrade i lijepe ulice, jedina stvar koju Porto ima, a Lisabon nema je mnogo pješčanih plaža za uživanje.

Minhen

Većina turista obožava Minhen zbog Oktoberfesta, festivala gdje mogu probati najbolja svjetska piva.Za one željne jedinstvenih iskustava, u Minhenu možete surfati na rijeci Eisbach, unutar glavnog gradskog parka.

Izvor Avaz