Aplikacija za kupnju koju koristi više od 200 miliona ljudi na svijetu Lyst objavila je ljestvicu s najpopularnijim modnim markama i proizvodima na tržištu, a prema njihovoj rang-listi, za treći kvartal 2023., najviralniji proizvod su Tabi balerinke brenda ”Maison Margiela”.

Koštaju 650 eura

Balerinke Mary Jane stila, koji je hit ove godine, koštaju 650 eura i modni znalci već ih dugo smatraju odličnom investicijom, no Lyst je objavio kako je potražnja za ovim cipelama u septembru porasla za 342 posto.Naime, cipele su upravo u septembru postale potpuni hit na TikToku, i to zbog jedne ljubavne priče s nesretnim krajem.

U slučaju da ste propustili ovaj hit, riječ je o viralnoj priči “Tabi Swiper” koja je početkom septembra na nekoliko dana potpuno zaludila TikTok.Naime, jedan je tip iz Njujorka proveo noć s jednom ženom koju je upoznao na Tinderu, a zatim joj navodno uzeo Tabi balerinke pa kasnije vratio. U međuvremenu se pojavila priča i da je balerinke dao svojoj curi, a žena je sve ispričala na TikToku i tako prikupila milione pregleda.

Velika potražnja

Priča je zainteresirala 178 miliona tiktokera, a potražnja za cipelama je planula i tako su balerinke s neobičnim procjepom ušle u modnu povijest, piše Index.

Izvor Avaz