Sezona godišnjih odmora je počela, a mnogi se već spremaju da putuju. Međutim, prilikom pakovanja kofera ponekad stavljamo nepotrebne stvari.Stavke koje preporučuju da izostavite iz kofera uključuju jastuk za vrat, neudobne potpetice, kabanicu i previše proizvoda za negu kože, između ostalog.Sve što spakujete mora služiti svrsi, a ako to nije slučaj, najbolje je da ih ostavite kod kuće. To pravilo može da izgleda grubo, ali to je praksa koja će spasiti putnike od nošenja previše stvari.Predmeti bez kojih ćete sigurno moći na putovanju,  koji će zauzeti nepotreban prostor u vašem koferu su:

Neudobne potpetice

Štikle koje ne možete da nosite celo veče ne zaslužuju mesto u vašem koferu.Taj prostor možete iskoristiti za nešto praktičnije. Ukoliko ipak izaberete štikle, stručnjaci savetuju da ponesete univerzalni komad koji može da izdrži različite vremenske uslove.

Kabanica

Kabanica će zauzeti mesto u vašem koferu, a retko ćete je koristiti. Tokom vašeg putovanja, veća je verovatnoća da ćete posegnuti za kišobranom koji možete kupiti kada stignete na odredište.

Veliki jastuk za vrat

Postoje bolje opcije koje su pogodnije za putovanja od standardnog jastuka za vrat. Sat sna koji ćete dobiti koristeći svoj jastuk nije vredan muke da ga nosite na putovanju.

Pogrešan adapter

Stručnjaci preporučuju da sa sobom nosite univerzalni adapter kako biste bili spremni za sve prilike.

Previše proizvoda za negu kože

Nošenje svih proizvoda potrebnih za vašu rutinu nege kože može biti prava gnjavaža, pogotovo zato što većina proizvoda dolazi u prilično velikim pakovanjima.Ako vaši omiljeni kozmetički proizvodi ne dolaze u turističkim paketima, preporučuje se da ponesete samo ono najnužnije.

Izvor Direktno.rs