Ilon Mask je u okviru internog sastanka potvrdio da će se X pretvoriti u aplikaciju za upoznavanje, što je dio ukupne transformacije platforme u “aplikaciju za sve”.Platforma X (ranije poznata kao Twitter) uskoro dobija nove funkcije, koje će joj omogućiti da ponudi fluidnije iskustvo upoznavanja drugih osoba radi izlazaka i druženja, kako nagovještava vlasnik Ilon Mask.

Odluka da se X pretvori u aplikaciju za upoznavanje je dio Maskovog ukupnog plana da X načini “aplikacijom za sve”, odnosno aplikacijom koja ima sve funkcije aplikacija koje se najviše preuzimaju na telefone.Glavne aplikacije, koje korisnici preuzimaju na telefone, uključuju bankarske servise, praćenje berze, kriptovalute, servise za razmjenu poruka i pozivanje. Mask želi da sve ovo ponudi na jednom mjestu, uz implementiranje funkcija i iz drugih aplikacija.

Mask je, u razgovoru sa zaposlenima u kompaniji, pomenuo “X Dating”, a istakao je da je i sam nalazio ljude na platformi, te da su korisnici u stanju da procjene da li je neko dobra prilika na osnovu onoga što objavljuje.Na ovo je odgovorila Linda Jakarino, izvršna direktorka X-a, koja je šaljivo dobacila: “Dakle, X Dating vreba iza ćoška?”, na šta j Mask odgovorio: “Da. Već se neke stvari dešavaju u određenoj maeri. Ali mislim da bismo mogli da poboljšamo situaciju sa upoznavanjem”.

Izvor Nezavisne