Bredli Kuper ušao je u rediteljske vode, a njegovo novo ostvarenje zove se “Maestro”. U ovom filmu glumac igra i glavnu ulogu, i to lik čuvenog muzičara Leonarda Bernstajna.“Maestro” je visoka i neustrašiva ljubavna priča koja bilježi doživotnu vezu između kulturne ikone Leonarda Bernstajna i Felisije Montalegre Kon Bernstajn. Ljubavno pismo životu i umjetnosti, “Maestro”, u svojoj srži, predstavlja emocionalno epski prikaz porodice i ljubavi, navodi se u opisu filma, koji će biti premijerno prikazan na Netfliksu 20. decembra, dok u bioskope stiže krajem novembra, prenosi Telegraf.

O Leonardu Bernstajnu

Bio je američki kompozitor, dirigent, autor, predavač muzike i pijanista. Bio je među prvim dirigentima rođenim i obrazovanim u SAD koji su dobili svjetsko priznanje. Prema muzičkom kritičaru Donalu Henenu, on je bio “jedan od najnevjerovatnije talentovanih i uspješnih muzičara u američkoj istoriji”.Njegova slava proističe iz njegovog dugog mandata muzičkog direktora Njujorške filharmonije, iz dirigovanja na koncertima sa većinom svjetskih vodećih orkestara i iz njegove muzike West Side Story, Peter Pan, Candide, Wonderful Town, On the Town, On the Waterfront, Mass, kao i mnogih drugih kompozicija koje uključuju tri simfonije i mnoga kamerna i solistička djela.

Bernstajn je prvi dirigent koji je dao seriju televizijskih predavanja o klasičnoj muzici, počevši od 1954. godine i koja su trajala do njegove smrti. Bio je vješt pijanista, često dirigujući pijanističke koncerte sa klavijature. Takođe je bio kritična figura u savremenom preporodu muzike Gustava Malera, kompozitora za kojeg je imao najstrastvenije interesovanje.Kao kompozitor, pisao je u mnogim stilovima koji obuhvataju simfonijsku i orkestralnu muziku, balet, filmsku i pozorišnu muziku, horske radove, operu, kamernu muziku i komade za klavir. Mnoga njegova djela redovno se izvode širom svijeta, iako se nijedno ne može porediti sa ogromnom popularnošću i kritičkim uspjehom West Side Story, navodi se na njegovoj Wikipedia stranici.

Izvor CDM