Nemojte prodati svoj zaručnički prsten. Pretvorite ga u prsten za razvod kako biste proslavili svoju novostečenu nezavisnost i sljedeće poglavlje svog života.Novi modni trend u porastu je zahvaljujući Emily Ratajkowski. Nakon što je njen razvod od bivšeg supruga Sebastiana Bear-McClarda finaliziran, objavila je na Instagramu kako je svoj zaručnički prsten preinačila u dva “prstena za razvod” kako bi proslavila svoju nezavisnost.

A ta je ideja postala toliko popularna da su draguljari počeli dodavati prstenje za razvod kao vlastitu kategoriju proizvoda u svojim trgovinama. Direktorica odnosa s draguljarima u BriteCo i diplomirana gemologinja Rachel Akmakjian objasnila je o kakvom se trendu tačno radi.”Tradicionalno, zaručnički i vjenčani prstenovi simboliziraju predanost i jedinstvo između partnera. Prstenovi za razvod, pak, obilježavaju kraja braka i slavi se novostečena nezavisnost“, rekla je.

Rachel je dodala da “zaručnički i vjenčani prsteni često mogu imati nižu vrijednost pri preprodaji kada su povezani s razvodom ili prekidom. Međutim, ovaj novi trend je promijenio narativ prenamjenom nakita u nešto novo s drugačijim i pozitivnim značenjem”.Prstenje za razvod može varirati u dizajnu i značenju, a u konačnici će ovisiti o osobi koja ih nosi. “Žene obično od zaručničkog prstena naprave novi moderan prsten te ga nose na prstenjaku ili ga prebace na drugi prst ili ruku“, otkrila je Rachel.

Dok zaručnički prstenovi simboliziraju predanost i jedinstvo, prstenje za razvod predstavlja “osnaživanje, zatvaranje ili označavanje novog poglavlja u nečijem životu“, pojasnila je stručnjakinja.Dizajn prstena za razvod treba biti u potpunosti povezan s vašim stilom. “Odaberite nešto što bi se uklopilo u vaš svakodnevni stil života jer je ovo prstenje namijenjeno češćem nošenju kao podsjetnik na nove početke“, istaknula je Rachel.”Kad tražite idealni prsten za razvod, ključno je pronaći lokalnog draguljara ili online prodavača koji su specijalizirani za rad po narudžbi kako biste bili sigurni da imaju pravo iskustvo da pravilno prerade prsten”, rekla je stručnjakinja, piše Net.hr.

Izvor Radio Sarajevo