EPA-EFE/NEIL HALL

Objavljen je trejler za istorijsku dramu Firebrand, koja govori o poslednjim godinama života engleskog kralja Henrija VIII.Film je nastao u režiji Karima Ainouza, a temelji se na romanu “Queen's Gambit” spisateljice Elizabet Fremantle.Glavnu i gotovo neprepoznatljivu ulogu Henryja VIII donosi  britanski glumac Džud Lo, a njegovu poslednju suprugu, Ketrin Par, glumi oskarovka Alisia Vikander.

Radnja filma prati poslednje četiri godine kraljevog života i kraljičin pokušaj da preživi na dvoru, znajući da tu sreću nisu imale sve prethodne Henrijeve supruge, njih čak pet. Scenario za film napisale su Henrieta Ašvort, Džesika Ašvorth i Rosan Flin, a ostatak glumačke postave čine Edi Marsan, Amr Vaked, Sem Rajli, Rubi Bental, Brioni Hanah, Erin Doerti, Simon Rasel Bejl, Mia Treapleton i druge zvezde.Za mnoge ljude pravo iznenađenje bilo je kada su shvatili ko u filmu glumi Henrija VIII. Ljudi su u komentarima pisali da je transformacija Džud Loa bila toliko dobra da ga nisu ni prepoznali.

“Ovo je najbolji trejler koji sam pogledao poslednjih godina. Uopštee nisam prepoznao Džud Loa. Morao sam dva puta da gledakm trejler”, “Čekajte malo, ovo je Džud Lo?!”, “Pogledao sam više od pola trejlera pre nego što sam shvatio da Lo glumi Henrija. Neverojatna transformacija”, “Oba glumca su se transformisala, ali Lo je neprepoznatljiv!”, neki su od komentara. Uz to, mnogi su oduševljeni što će za promenu gledati priču o jedinoj kraljici koja je preživela brak s engleskim kraljem.

Izvor B92