Novi vrhunac kreativnosti visoke mode donio je poznati italijanski brend Prada, koji je u svojoj novoj kolekciji izbacio kopču za novac u obliku spajalice, a koja se prodaje za 185 do 340 dolara, ovisno o prodavaču.

Pohranjivanje na kompaktan način

Ova Pradina spajalica je dugačka 6,25 centimetara i široka 2,25 centimetara, a napravljena je od sterling srebra na kome je urezan logo brenda.Spajalica ove vrste se obično koristi za pohranjivanje gotovine i kreditnih kartica na vrlo kompaktan način, pogotovo za one koji ne žele nositi novčanik, kažu iz Prade.Nije iznenađujuće da su ljudi na X-u, nekadašnjem Twitteru, bili manje nego impresionirani.“185 dolara za spajalicu? Ova stvar bolje da drži moj život na okupu”, napisao je jedan korisnik X-a, a drugi je prokomentirao: “Dok kupim spajalicu, neće biti dovoljno novca da stavim u nju.”

Ako je vaša potreba da se počastite spajalicom ograničena vašim budžetom, Barney's prodaje dvije varijante za samo 150 dolara.Prada spajalica je samo najnoviji dodatak dugoj liniji nepotrebno skupih predmeta elitnih dizajnera.U toku prethodnih godina vidjeli smo plavu Balenciaga torbu koja se prodavala za 2.145 dolara – više od 2.145 puta više od cijene Ikeine originalne torbe od 99 centi koja je izgledala zapanjujuće slično.

Kamen za 85 dolara

U decembru Nordstrom je rasprodao kamen umotan u kožu – doslovno kamen – po cijeni od 85 dolara.Podsjećamo da je i Balenciaga dizajnirala vunene čizme koje asociraju na vunene čarape, nama poznatije kao priglavke. I to za cijenu od 3.000 dolara.

Izvor Avaz