Feng šui filozofija otkriva šta sve treba da uradite da bi vam novčanik uvijek bio pun.

1. Jarke boje u djelovima stana u kojima obavljate poslove vezane za novac

Majstori feng šuja uvijek naglašavaju „područje novca” zelenom i ljubičastom bojom.Zelena je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo.U kuhinji pronađite mjesto za činiju grožđa – idealno je da pomiješate bijelo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kada prođe sezona ovog voća, zamijenite ga prelijepom replikom u farbanom drvetu ili staklu..

2. Pažljivo rukovanje novcem je imperativ

Mnogi od nas imaju običaj da zgužvaju novčanice po džepovima ili ih ostavljaju na raznim mjestima u kući. Kada počnete da zanemarujete novac, on će početi da zanemaruje vas. Razmislite o odnosu koji imate prema novcu i počnite da ga poštujete. Uvijek ga držite uredno presavijenog u lepom novčaniku ili kutiji ili gde god da ga držite. Vodite računa da vaši računi budu uvijek lijepo složeni, spakujte račune za domaćinstvo u prelijepe koverte ili plastične kutije u živim bojama. Držite ih na lijevoj strani stola, gdje je novac u radnom prostoru.

3. Novac je energija koja mora da teče

Ako nemate dovoljno novca da date i potrošite, sigurno možete drugima posvetiti malo svog vremena ili pažnje. Zato provedite nekoliko minuta svake večeri da budete zahvalni za ono što imate i razmišljajući o tome šta biste mogli dati drugima. Uspjeh nije samo da dobijemo više, već i zadovoljstvo u onome što već imamo. Kako se osjećate zahvalnije za ono što imate, u vaš život će ulaziti više obilja i osjećaja zadovoljstva, piše atma.hr.

Izvor Kolektiv.me