Ona je 1960-ih, slovila za najlepšu ženu sveta, a Elizabet Tejlor govorila je o svojim navikama u ishrani. Slavna glumica je tada doručkovala kajganu, slaninu i koktel mimoza. Za ručak je jela francuski hleb punjen puterom od kikirikija i slaninom. Najobilniji njen obrok bila je večera koja je bukvalno bila prava gozba. Tada bi pojela prženu piletinu, grašak, sos, pire, kukuruzni hleb, keks i punu čašu Džek Denijelsa.I kao što možete pretpostaviti takav način ishrane je u jednom trenutku došao na naplatu. Tokom svog petog braka, Tejlor je dogurala do 82 kilograma. Tada je odlučila da preseče, pa je upornom dijetom uspela da se vrati na 55 kilograma.Elizabet je 1987. godine objavila knjigu o svojoj dijeti “Elizabeth Takes Off,” koja je postala bestseler.”Lako je postati opsednut kalorijama. Ali to nije način mršavljenja,” napisala je holivudska zvezda.U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je konzumirala tokom dijete. Kako kaže, skidala je kilograme, a retko je bila gladna.Istražili smo šta je tačno jela tokom dva nedelje dijete.

Prvi dan

Svaki doručak na dijeti Liz Tejlor je isti – tost i komad voća. Za večeru je filet sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan

Drugog dana jede isti doručak, dok je za večeru odrezak uz hleb i puter od kikirikija.Takođe, Liz je podsticala svoje fanove da na frižider okače fotografiju na kojoj su najdeblji. To je smatrala inspiracijom da ne odustane od dijete.

Treći dan

Tejlor preporučuje da se svaki dan dijete u 15 sati jede sos od kisele pavlake sa povrćem. Za večeru je pire od kuvanog povrća i paradajza.Do kraja prve nedelje svako bi trebalo da se privikne na novi režim, s tim da Liz savetuje da se jednom u sedam dana počastimo hranom koju sanjamo. Ona je jednom pojela celu picu i kutiju sladoleda.

Osmi dan

Osim tipičnog doručka i kisele pavlake s povrćem, za večeru je filet ribe. Dozvoljena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

14. dan

Na kraju druge nedelje na meniju je poslastica – salata od tune s pastom od paradajza, grejpa, mladog luka i majoneza.Oni koji su isprobali dijetu slavne glumice kažu da su u prve dve nedelje skinuli do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim mršavljenjem. Prema stručnjacima, dijeta će dati realne rezultate ako se nedeljno gubi od pola kilograma do kilograma telesne težine.

Izvor 24 sedam