Prema preciznim računicama britanskog proizvođača donjeg veša, Skarlet Johanson, Kim Kardašijan i Helen Miren imaju figuru koja odgovara grčkom idealu lepote.Skarlet Johanson je glumica koja ima savršene proporcije tela i najviše se približava grčkom idealu lepote. Na drugom mestu je Kim Kardašijan, sa 96,3 odsto od savršenih proporcija, dok je na trećem mestu Helen Miren sa 95,6 odsto.Ovi rezultati nisu bazirani na subjektivnim ocenama već na formuli kojom svako može izračunati koliko je njegova figura bliska savršenim proporcijama. Britanski proizvođač donjeg veša “Blubela” pokrenuo je kampanju u kojoj su istraživali idealne proporcije tela.

Stručnjaci iz kompanije “Blubela” proučavali su fizički izgled poznatih žena i utvrdili da Skarlet Johanson ima najbliže savršenim proporcijama grudi, struka i kukova, sa tačno 96,4 odsto od savršenstva.Ova kompanija je takođe analizirala proporcije slavnih žena iz prošlosti, a Merilin Monro se našla na četvrtom mestu.Da biste izračunali proporcije svog tela, možete koristiti sledeći postupak:

  • Izmerite obim gornjeg dela tela na mestu gde su grudi najšire – dobijena mera je B.
  • Izmerite struk na najužem delu – dobijena mera je W.
  • Izmerite kukove tamo gde su najširi – dobijena mera je H.
  • Izmerite ukoso dužinu od grudi do struka (gde je najuži) – dobijena mera je BW.
  • Izmerite liniju od struka do kukova (tamo gde su najširi) – dobijena mera je HW.

Izračunajte dobijene brojke po formuli:

  • (B – W) x BW x 0,5 = mera za grudi (H – W) x HW x 0,5 = mera za kukove

Zatim izračunajte konačni rezultat:(Mera grudi + mera kukova) / mera kukova = što se bliže rezultatu 100, bliži ste “savršenstvu”.

Izvor 24 sedam