Hrvatska je ušla među top tri zemlje kojima kladionice u ovom trenutku daju najviše šansi za pobjedu na Eurosongu. Ispred Hrvatske su sada samo Italija na drugom mjestu i Ukrajina na prvom mjestu, dok skupa s Hrvatskom top 5 zaokružuju Izrael i Švedska.Šanse za pobjedu Hrvatske na 68. Eurosongu koji će se ove godine održati u švedskom gradu Malmeu skočile su u utorak, a sve upućuje na to da se to dogodilo jer je jedan od favorita na nadolazećoj Dori Baby Lasagna istoga dana objavio spot za svoju pjesmu “Rim Tim Tagi Dim”.

Prema podacima na specijalizovanom portalu Eurovision World, šanse za pobjedu Hrvatske trenutno iznose sedam odsto. Bolje od nje kotiraju se jedino Italija, koja ima osam odsto šanse za pobjedu, te Ukrajina s 18 odsto šanse.Italiju će na Eurosongu predstavljati pjesma “La noia” Angeline Mango. Ukrajinu će predstavljati Alyona Alyona i Jerry Heil s pjesmom “Teresa & Maria”.

Hrvatska će pjesmu koju će poslati na Eurosong odabrati u nedjelju, 25. februara.Prema podacima portala Eurovision World, upravo je Baby Lasagna glavni favorit na Dori. Eurovision World kaže da ima 54 odsto šanse za pobjedu. Iza njega je grupa Let3 sa 16 odsto šanse. Treće mjesto dijele Damir Kedžo, Marcela i Eugen.

Izvor CDM