Johnny Depp (Foto: EPA-EFE)

Producent “Pirata s Kariba” Jerry Bruckheimer planira ponovo pokrenuti popularnu franšizu, ali da ne planira povratak Johnnyja Deppa.
Kako prenose strani mediji, producent Bruckheimer je u intervju rekao da se neće oslanjati na Deppov povratak. On je otkrio da je jednostavnije naći nove ljude nego čekati određene glumce.Bruckheimer je i ranije govorio da Depp neće imati podršku za povratak u šesti nastavak filma.Nakon petog dijela “Dead Men Tell No Tales” iz 2017. godine, Depp je bio upleten u kontroverzno suđenje za klevetu s bivšom suprugom glumicom Amber Heard. Suđenje iz 2022. godine bilo je glavna tema u medijima, jer je Depp uspješno dobio slučaj protiv Heard zbog objavljivanja izvještaja u Washington Postu u kojem se navodi da ju je muškarac seksualno zlostavljao.

Unatoč pobjedi u američkom suđenju, Depp je izgubio sličnu tužbu za klevetu protiv Amber Heard u Velikoj Britaniji. Zbog toga je ostao na lošem glasu pa se mnogo pričalo o tome da li treba ostati dio franšize.

Zanimljivo je da su nedavno kružile glasine o tome da će Deppa u filmu zamijeniti mlada glumica i komičarka Ayo Edebiri, a potom su se pojavile nove glasine u kojima se navodi da produkcija Disney ima želju nastaviti saradnju sa slavnim glumcem, ali ni tada nije bila riječ o glavnoj ulozi.

Izvor Klix.ba