Kolumbijske zvijezde Shakira i Karol G udružile su snage u novoj pjesmi naziva “TQG”, koja se može protumačiti kao nastavak niza osvetničkih pjesama s kojima je ova godina započela.

Pjesma je s Karolinog novog albuma, “Mañana Será Bonito”. U njoj obje pjevačice aludiraju na minule veze. U prva četiri sata otkako je bila objavljena, bila je pregledana više od tri milijuna puta, a u trenutku pisanja članka već ima 85 milijuna pregleda. Također, Shakira se ovom pjesmom vratila i na vrh YouTube trendinga i u Hrvatskoj, gdje zauzima treće mjesto nakon pjesme “SOS” koju potpisuju Jala Brat i Buba Corelli, te “Mame ŠČ” koja je na prvom mjestu.

Video spot za “TQG” (“Te Quedó Grande”, što otprilike znači “previše za tebe”) istražuje zlokobnu prirodu života slavnih kao reality TV. Ovo je suho zlato za tabloide, a pjevačice su toga očito vrlo svjesne. Video ih prati diljem svijeta, a prikazuje Karol G kako stoji na vrhu japanskih jumbo plakata, dok gledatelji gledaju sa svojih TV-a u zrakoplovu. Pred kraj, tip koji jede kokice u kadi se zabavlja gledajući spot.

Iako je u medijskom fokusu Shakira, zbog prekida s Gerardom Piqueom, Karol je za Rolling Stone rekla da je pjesmu napisala prošle godine kada je prolazila kroz emotivno razdoblje. Ona je naime, u to vrijeme prekinula s reperom Anuelom AA: “Kad sam ju započela, za mene je imala osobno značenje koje se razvijalo tijekom vremena i iako sada ne predstavlja stvari, bio je to poseban trenutak u mom životu”.

Dugo je željela surađivati sa Shakirom, ali nije razmišljala o tome da je zamoli da uskoči u “TQG”. Zatim je čula “Monotonía”, Shakirinu suradnju s Ozunom, i shvatila je da se Shakirina priča savršeno uklapa u ono što je i ona sama radila. “Slušajući tu priču i gdje je ona bila, pjesma ‘TQG’ je imala puno smisla”, kaže Karol.

“TQG” prati Shakirin viralni Bzrp Music Sessions, Vol. 53, kojim je oborila rekord za latino pjesmu s najviše streamova u jednom danu na Spotifyju. Pjesma, koja uključuje nekoliko prikrivenih referenci na Piquea, trenutno ima 350 milijuna pregleda na YouTubeu. Prije toga, Shakira je izbacila pjesme “Monotonía” i “Te Felecito” s Rauwom Alejandrom.

Izvor:muzika.hr