Poslije završetka štrajkova scenarista i glumaca u Holivudu, svijet serija polako se vraća u normalu.Tako je konačno nastavljeno sprovođenje u djelo ideja za drugu sezonu Netfliksove hit serije “Srijeda”.Novina je da će se novi serijal drame o junakinji Sredi Adams snimati u Irskoj. Kako prenosi “Dedlajn”, plan je da prvi kadrovi nastanu u aprilu sljedeće godine.

Prva sezona serije koju je režirao legendarni Tim Barton, snimana je u Rumuniji od septembra 2021. do marta 2022. godine. Ipak, zbog logističkih izazova, kako je prenio američki sajt, ova država više nije bila najbolja opcija za snimanje. Zahvaljujući velikoj popularnosti horor komedije sa Dženom Ortegom u roli junakinje iz naslova, Rumunija je profitirala zbog više hiljada turista koji su posjećivali mjesta na kojima je snimana prva sezona.

Šta će biti fokus drugog serijala, koji bi na Netfliks mogao da stigne najranije 2025. godine, još uvijek se ne zna. Scenario je još u pripremi, a autori serije Al Gof i Majls Milar željeli bi da u priču više budu uključeni i ostali članovi porodice Adams.Želja glumice Džene Ortege, koja je postala i producent serije, je da bi nove epizode trebalo da budu više mračne nego sladunjave, što je bio slučaj sa prvom sezonom.”Srijeda” ostaje na prvom mjestu na listi najpopularnijih Netfliksovih serija na engleskom jeziku sa 252 miliona pregleda na ovoj striming platformi.

Izvor Nezavisne